A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області
Харківська обл., м.Первомайський

Інтеграція учасників освітнього процесу Первомайської міської територіальної громади в європейський освітньо-культурний простір шляхом їх залучення до шкільних Євроклубів та ХАБів

Дата: 19.04.2023 10:09
Кількість переглядів: 30

В рамках міжнародного співробітництва між Первомайською МТГ та польським містом Губін Кросненського повіту Любуського воєводства відділ освіти виконавчого комітету Первомайської міської ради ініціює реалізацію проєкту «Інтеграція учасників освітнього процесу Первомайської міської територіальної громади в європейський освітньо-культурний простір шляхом їх залучення до шкільних Євроклубів та ХАБів».

Мета та завдання прєкту: активізація співробітництва та обмін досвідом між учасниками освітнього процесу задля розбудови дружніх взаємин між народами України та Польщі; підтримка молодіжних учнівських ініціатив, спрямованих на подоланні наслідків війни росії проти України; зміцнення міжкультурного діалогу шляхом створення умов для відкритості та взаємоповаги.

Основною ідеєю проєкту є створення на базі закладів освіти громади  Євроклубів, які будуть об’єднані спільним ХАБом.

У кожного Євроклубу своя місія, напрямок діяльності та шляхи реалізації. Наприклад, промоція польської мови, громадянська освіта, поглиблення знань про Європу та європейську інтеграцію, популяризація європейських цінностей, вивчення спільної історико-культурної спадщини народів та інше.

Обмін досвідом та його узагальнення відбуватимуться у спільному ЄвроХАБі на базі Первомайського будинку дитячої та юнацької творчості.

Принагідно повідомляємо, що на базі будинку творчості з 17 квітня для учнів-лідерів та їх кураторів почав свою роботу гурток «Обираю польську».



« повернутися

Вхід для адміністратора