A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області
Харківська обл., м.Первомайський

Засідання територіального методичного об’єднання предмета «Захист України»

Дата: 10.09.2024 15:15
Кількість переглядів: 27

Фото без опису10 вересня 2024 року відбулося засідання ТМО предмета «Захист України», яке було присвячене актуальним питанням організації освітнього процесу в умовах сьогодення. Учасники зібрання обговорили важливі аспекти викладання курсу та обмінялися досвідом щодо впровадження нових підходів у навчанні.

Засідання розпочалося з круглого столу, на якому керівник ТМО Руденко О.О. представив матеріали педагогічного декадника КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» на тему «Організація роботи щодо забезпечення належних умов викладання навчального предмета «Захист України». Було обговорено щодо забезпечення належних умов для викладання цього важливого предмета в сучасних умовах.

Фото без описуУчасники ТМО детально розглянули зміни у викладанні інтегрованого курсу «Захист України». Акцент поставили на нову модельну навчальну програму та шляхам її впровадження у межах реалізації навчальної програми на 2024/2025 навчальний рік. Обговорювалися питання навчально-методичного забезпечення викладання нової програми, зокрема модуля 1 (10 клас) «Основи національної безпеки та оборони України» та модуля 2 (10 клас) «Основи управління та планування». Учасники активно ділилися досвідом та обговорювали методи ефективної реалізації нової програми в умовах сучасних викликів.

Важливим аспектом засідання стала дискусія про участь учителів предмета «Захист України» у навчанні, спрямованому на підготовку населення до національного спротиву: Мокляк Н.А. (ліцей №7), Жовновацький С.В. (ліцей №2), Семихат В.Д. (ліцей №3). Учителі обмінялися досвідом та обговорили необхідні кроки для підвищення ефективності навчання в цьому напрямі.

Завершуючи засідання, учасники розглянули Наказ МОН України від 01.07.2024 року №940 «Про реалізацію інноваційного освітнього проєкту за темою «Теоретико-методичні засади викладання навчального предмета/інтегрованого курсу "Захист України" у серпні 2024 - червні 2026 років». Учасники обговорили плани на майбутнє та перспективи впровадження інноваційних підходів до викладання курсу. Обговорені питання стануть основою для подальшої роботи педагогів у 2024/2025 навчальному році.

Тримаємо освітній фронт разом!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора